Koffie

Waarschijnlijk is de drank ontstaan in het Oosten van Afrika. Een herder zag dat zijn schapen ineens erg actief waren. Hij ontdekte dat ze bepaalde besjes hadden gegeten. Hij nam ze mee naar zijn huis, ging de besjes koken en aldus dronk hij het allereerste bakje koffie. De koffie was exteem bitter maar hij werd er wel zeer actief van. Dit komt natuurlijk door de cafeïne. De Arabieren zijn vervolgens grootschalig met de teelt van de koffieplant begonnen. En daarna ging het erg snel. De Engelsen maar ook de Nederlanders zorgen dat de koffie op verschillende plekken over de hele wereld werd geteeld. Al halverwege de achttiende eeuw verdrong koffie het bier van de nummer één plek als populairste drank. En dan heeft het nog steeds.

En sinds die tijd is er nog steeds heel veel veranderd. Neem alleen al de laatste tientallen jaren. Wie kent het niet, heet water opgieten in een koffiefilter, tot tien jaar geleden de coffeepads. Er zijn nu diverse manieren van koffiezetten. Bijna voor elk budget maar ook voor elke smaak. Iedere manier van koffiebereiding geeft zijn eigen unieke aroma.

Kijk voor meer informatie over koffie op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Koffie. Op deze wikipedia pagina staat alles heel erg duidelijk uitgelegd. (tip zet wel eerst een bakkie)

Wij zorgen met name voor kwalitatief zeer hoogwaardige koffie. Dat begint al bij het plukken van de koffieboon en eindigt op het moment u thuis van deze koffie geniet. Zo wordt er door onze leveranciers bijzonder goed op de kwaliteit en smaak gelet. Te beginnen bij ongebrande boon. De meeste koffie worden gemengd met andere koffies om zo een goede smaak te creëren. Maar we hebben ook koffie die juist van één soort is. (single origin) Voor ieder wat wils. Zo worden van onze bonen er telkens maar een paar kilo gebrand. Dan krijg je nooit te veel, want koffie wordt oud en zal dan smaak verliezen. Mede daarom verkopen wij het liefst ongemalen bonen. Want ongemalen bonen houden niet alleen de smaak langer vast, als je direct na het malen er een heerlijke koffie van zet zal je versteld staan dat deze bak koffie vele malen smaakvoller is dan je gewend bent. Ook de verpakking van ons is juist zo gemaakt dat het zijn kwaliteit behoud. Wanneer u thuis u koffie gaat zetten kunt u dat op zeer veel verschillende manieren doen. Ieder heeft zijn eigen voorkeur. Wat altijd heel belangrijk is dat de bonen vers zijn, het water fris (liefst niet te hard) en waar u de koffie mee maakt erg schoon is. Oude resten koffie geven een nare bijsmaak aan de koffie. Ook de temperatuur is belangrijk, al heeft iedereen zijn persoonlijke voorkeuren. Waar je wel op moet letten is dat de koffie niet verbrand en niet oud wordt. Tot slot, zelfs de maling is erg belangrijk (wij kunnen in de winkel de koffie in uw gewenste grofheid malen). Er zit een wereld van verschil in smaak tussen grove en fijne maling. Dit kunnen we je in de winkel erg makkelijk laten proeven en je zult versteld staan. Kom gewoon langs, want de koffie kun je bij ons natuurlijk heerlijk drinken.